REZULTATI natječaja HTSO-a za nove skladbe

REZULTATI natječaja za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima

Temeljem pristiglih skladbi na natječaj za nove skladbe Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku, prosudbena komisija u sastavu Sanja Drakulić, Marko Sesar i Igor Kudeljnjak ocijenila je skladbe i donijela sljedeće rezultate:

I. nagrada dodjelje se skladbi TAMBURAŠKE VARIJACIJE skladatelja Deana Koprija

II. nagrada dodjelje se skladbi AVANTURE MALIKA TINTILINIĆA za tamb. ork. skladatelja Matka Brekala

III. nagrada dodjelje se skladbi MOLTO BARANJA za tamb. ork. skladatelja Davora Bobića

IV. nagrada dodjelje se skladbi VALCER U E-MOLU skladatelja Domagoja Vukadina

Kao poticaj i doprinos proširenju koncertantne tamburaške literature dodatne nagrade dodjeljuju se skladbama: NOKTURNO za tamb. ork. skladatelja Tihomira Ranogajca, SCHERZO skladatelja Jurice Hrenića, BARANJA U DUŠI skladatelja Daniela Koprija te RONDINO za tamb. ork. opus 255. skladatelja Josipa Magdića.

———

Skladbe pod nazivom AVANTURE MALIKA TINTILINIĆA za tamb. ork., VALCER U E-MOLU, BARANJA U DUŠI i RONDINO za tamb. ork. opus 255. predlažu se za izvedbe orkestrima mlađe dobne kategorije na jubilarnom 40. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe, dok se skladbe TAMBURAŠKE VARIJACIJE, MOLTO BARANJA za tamb. ork., NOKTURNO za tamb. ork. te SCHERZO predlažu za izvođenje orkestrima starije dobne kategorije (u skladu s Propozicijama jubilarnog 40. Festivala).

Sve skladbe bit će tiskane u novom broju izdanja notne edicije Tambura pannonica de Mursa.

Čestitamo nagrađenim autorima skladbi na kvaliteti, kreativnosti i inovativnosti te doprinosu proširenju koncertantne tamburaške literature!

U Osijeku, 13. siječnja 2017.