TO KUD-a Mihovljan

TAMBURAŠKI ORKESTAR KUD-a „MIHOVLJAN“
Mihovljan

35

Članovi

Jurica Risek (1995.), Martin Oslić (1995.), Marcel Gojak (1996.), Vatroslav Pavleković (1996.), Nikola Petanjek (1996.), Mihaela Ljubek (1996.), Mihael Pavlek (1996.), Mihael Cobović (1996.), Petar Petrač (1996.), Matija Kralj (1997.), Petar Martinjak (1997.), Alen Vučković (1997.), Dominik Martinjak (1998.), Dorotea Ljubek (1998.), Hrvoje Cerovečki (2000.), Sabina Mikša (vokalna solistica).

Dirigent

35

Ivan Bartolić

I ŽUPANIJA NAGRAĐUJE SVOJE TAMBURAŠE

Danas u tamburaškoj sekciji ima više različitih uzrasta djece, a sve ih podučava profesor Ivan Bartolić. Dječji tamburaški sastav do sada je sudjelovao na koncertima KUD-a Mihovljan i na županijskoj smotri.

Tamburaški orkestar je stalno nastupao na domaćim koncertima, na nekoliko županijskih smotri, a gostovao je i u mnogim mjestima županije. Pet godina unatrag sudjeluje na susretima zagrebačkih glazbenih amatera (Večeri tamburaških orkestara), na kojima svaki put postiže zapažen uspjeh.

U svibnju 2008. godine sa solisticom Patricijom Hitrec, sudjelovali su prvi put na 31. MFHTG u Osijeku i osvojili brončanu plaketu „Tambura Paje Kolarića“. Na istom festivalu brončanu plaketu za praizvedbu skladbe „PLESNI MOZAIK“ dobio je skladatelj Nikša Njirić u izvedbi Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan. Godine 2009. sa solisticom Majom Miklaužić također su sudjelovali na MFHTG u Belišću i osvojili srebrnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“. Godine 2010. na istom festivalu sa solisticom Patricijom Hitrec osvajaju zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“. Prilikom primanja zlatne plakete, u studenom 2010. godine, predstavljaju nosač zvuka s 14 skladbi. Tu su zastupljene kajkavske pjesme, pjesme s Festivala „Zvuci Panonije“, te skladbe s koncertnog i klasičnog glazbenog područja.

Svi uspjesi potvrđeni su i visoko vrednovani odlukom Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije koja je na svojoj svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana županije, 19. travnja 2012. godine, dodijelila mihovljanskom Tamburaškom orkestru plaketu za posebne uspjehe postignute na području kulturnog stvaralaštva.

Na 34. MFHTG, u svibnju 2011. godine, s vokalnom solisticom Sabinom Mikša osvajaju zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“. Važno je spomenuti da je zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“ dobio i skladatelj Josip Magdić za praizvedbu „Balada“ Hommage à Julije Njikoš u izvedbi Tamburaškog orkestra iz Mihovljana. Tijekom prosinca prošle godine održali su već tradicionalne božićne koncerte, ali ovaj put je jedan od tih koncerata snimala televizija. Tako su njihov nastup mogli pratiti gledatelji nekoliko županija i to u više termina. Krajem siječnja imali su mladi umjetnici posebnu čast nastupiti kao gosti kod predsjednika Ive Josipovića. Za taj susret posebno su uvježbali namijenjeni repertoar znajući vrlo dobro