Održan 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

~ R E Z U L T A T I ~

U izvorištima tamburaštva: Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu se od 31.5.-3.06.2018. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održao 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U glazbeno bogate četiri natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavio se 21 tamburaški orkestar i komorni ansambl s preko 600 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima i ansamblima – Program za publiku.

Stručno povjerenstvo u sastavu Sanja Drakulić, Siniša Leopold, Zdravko Šljivac, Zlatko Farszky i Franjo Batorek su na kraju festivala dodjeliti plakete za najbolji orkestar, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista. Hrvatski tamburaški savez u Osijek izražava velike čestitke svim sudionicima na osvojenim nagradama i na pokazanoj zavidnoj razini tamburaške virtuoznosti (koja eksponencijalno raste iz godine u godinu).

Kroz program vodili su nas uvažena glumica Vlasta Ramljak, dugogodišnja prijateljica Festivala te mladi glumci Gordan Marijanović i Matea Bublić.

Posebne zahvale organizacijskom odboru i svim suorganizatorima kao i gradovima domaćinima koji su otvorili svoja vrata i dočekali nas u maniri pravog domaćina, te svima koji su svojim djelovanjem pomogli u realizaciji 41. MFUTG-a.

 ~ POZIVNICA ~