Održan XXXVII. MFHTG

heder
U Osijeku se od 25.-27.o4.2o14. održao 37. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe, ove godine u znaku 90-godišnjice rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša. U tri takmičarske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavilo se 17 orkestara iz Hrvatske, Austrije, Srbije i Slovenije.

U petak, 25.o4. u Dječjem kazalištu, sa početkom od 19.3o sati nastupili su: TO STD Pajo Kolarić, Osijek, TO TD Ferdo Livadić, Samobor, Dječji tamburaški orkestar Subotica, TO ‘Tomo Šestak’, Koprivnica, Veliki tamburaški orkestar Subotica, te TO glazbene škole Alberta Štrige, Križevci.

U subotu, 26.o4. u istom prostoru, također u 19,3o, nastupili su TO KUD-a Branimir, Nin, TO KUD-a Gaj Zagreb, TO Krste Odaka, Drniš, te Vipavski tamburaši iz Slovenije. U revijalnom dijelu predstavili su se Zbor i orkestar iz Frakanave – Austrija.

U nedjelju, na završnoj večeri festivala, koja se održala u HNK u Osijeku, sa početkom u 18,oo sati, nastupili su: TO GŠ Franje Kuhača, Osijek, TO Festival Bunjevačkih pisama Subotica, TO Požega, TO KUD-a Tamburica, Staro Petrovo Selo, TO Stjepan Bujan Stipić – Čakovec, te TO OGŠ ‘Kontesa Dora’ i Tamburaško društvo ‘Dora Pejačević’ iz Našica.

Uz ove orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Stručno povjerenstvo je na kraju festivala podijelilo prigodne plakete za najbolji orkestar, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista.

Kroz sve tri večeri Festivala ulaz je bio besplatan, a kroz program nas je vodila uvažena glumica Vlasta Ramljak.

 

Pozivnica

Plakat

Program

Rezultati

Snimke koncerta: