43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, ovogodišnji 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe održao se od 24. do 25 listopada 2020. u malo drugačijim uvjetima. U programu je sudjelovalo sedam tamburaških orkestara koji su nastupili u revijalnom izdanju, a festival nije bio otvoren za publiku.

Poštujući sve epidemiološke mjere zaštite, tijekom dva dana za prijavljene ansamble pripremljeno je profesionalno audiovizualno snimanje u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Snimanje je organizirano prema točno određenom rasporedu za svaki orkestar, bez publike i drugih sudionika. Od snimljenog materijala uskoro će izaći i CD – najbolje s 43. MFUTG-a.

Festival posebno zahvaljuje svim sudionicima, što su svojim muziciranjem doveli do ostvarenja 43. MFUTG-a, u za sve nas potpuno novim okolnostima.

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku od srca zahvaljuje Domu Željzeničar i Osnovnoj školi Antun Mihanović, te Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Hrvatskom društvu skladatelja, Atelier 54 recording studio, Exitus Produkciji, tvrtki „Grafika“ Osijek, Tamburaškoj školi Batorek iz Osijeka i Glazbalarskoj radnji Žmegač iz Varaždina koji su pomogli ostvarenju ovogodišnjeg Festivala.

Najave orkestara kao i fotografije s Festivala pogledajte na Facebooku HTSO-a

Poslušajte sve izvedbe na youtube kanalu HTSO-a