42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

 ~ POZIVNICA ~

U izvorištima tamburaštva: Osijeku, Našicama, Vukovaru i Đakovu se od 30.5.-2.6.2019. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održava 42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U glazbeno bogate četiri natjecateljske i revijalne večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavit će se 23 tamburaška orkestra i komorna ansambla s preko 500 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Svi oni pokazat će svoje tamburaško umijeće izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak 8 praizvedbi.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imat će priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima – Program za publiku.

Stručno povjerenstvo će na kraju festivala dodijeliti plakete Tambura Paje Kolarića za najbolji orkestar/ansambl, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista. Trima orkestrima/ansamblima s najviše osvojenih bodova dodijelit će se bisernice Glazbalarske radnje Žmegač, Varaždin.

Kroz program vodit će nas uvažena glumica Vlasta Ramljak, dugogodišnja prijateljica Festivala.

Posebne zahvale organizacijskom odboru i svim suorganizatorima kao i gradovima domaćinima koji su otvorili svoja vrata ovogodišnjem Festivalu, te svima koji su svojim djelovanjem pomogli u realizaciji 42. MFUTG-a.